Mässans utställare

Utställare uppdateras kontinuerligt!

Liège Wine Sweden AB startades upp 2021 av Mikael Eriksson och Dennis Ullén, far och son. Däremot startade visionen många år tidigare. Vi har länge varit fascinerade av kulturen kring vin, det är så mycket mer än bara en dryck.Vi importerar kvalitétsviner från småodlare i Frankrike och Tyskland. Med inriktning mot Champagne i första hand. Men har även en producent från Châteauneuf-du-Pape och en från Moseldalen. Vi har en förkärlek till äldre champagner och vill i framtiden förbättra möjligheterna för konsumenter i Sverige att få tag på bra äldre årgångar med hög kvalité.
Från champagne samarbetar vi med tre olika producenter, Michel Mailliard, Vincent D’Astrée och Jean Claude Vallois. Sammanlagt har vi över 20 olika Champagner i portföljen. Från Mosel har vi riktar in oss på två olika vita viner och ett mousserande vin. Från Châteauneuf-du-Pape har vi tagit in deras röda Châteauneuf-du-Pape och Côtes-du-Rhône. Nytt för i år Även en producent från Norra Italien där vi importerar tre rödviner och ett vitt.
I dagsläget säljs våra produkter på Systembolagets beställningssortiment.
För att följa vår resa så finner man oss främst på Instagram @liegewinesweden

Hos oss hittar ni Viner i Premiumklassen från mindre familjeägda gårdar i Italien.

En kärlekshistoria som startade 1992, kantad av dofter och smaker som utvecklas och ändras likt årstiderna men alltid med det äkta, genuina italienska hantverket som navet i verksamheten, det är Cantina del Re.Vi är ett familjeföretag med rötter i Sverige ( Svärdsjö, Dalarna) och Italien (Vicenza, Veneto) som erbjuder italienska kvalitetsprodukter i form av vin och delikatesser till hela Sverige och Norden. Alla våra produkter väljs ut av Helena,som äger och driver företaget tillsammans med sin son Luca, och direktimporteras till försäljning i Sverige. Inga mellanhänder och, mycket viktigt, produkter som italienarna själva väljer till vardags och fest. Vi tillhandahåller Aceto Balsamico Modena IGP (balsamvinäger) av högsta kvalitet, precis som oliver, olivolja , Bibanesi, sott’olio (konserver), pasta av olika slag från den fantastiska producenten
Felicetti, salami, Parmigiano Reggiano, ostar, champagnestoppers och mycket mer. Och allt är 100% äkta italienskt!!!
Varmt välkomna till Cantina del Re, vi kommer ta hand om er på bästa sätt och se till att ge er en äkta touch av Italien.
A presto!

För oss är vin något mer än bara en dryck. Känsla, historia, kunnande, kultur och kärlek finner man i ett glas. Hos oss hittar du högkvalitativa, prisvärda produkter från småodlare. Våra produkter har uppmärksammats flertal gånger samt vunnit guld och silver i Vinordic Wine Challenge 2022.
Du hittar oss på beställningssortimentet, privatimport och restauranger.

Bibendum är ett klassiskt företag på den svenska vinmarknaden och som alltid gett våra konsumenter fina dryckesupplevelser. Dagens Bibendum består av Marie-Louise, Carl-Johan och Anders och vi gillar att tänka som en vanlig vinälskare. Vi krånglar inte till saker, vinvärlden är krånglig nog som den är. Och det märks på våra viner som vi har med oss på mässan. Vi har med oss en massa olika bubbel, viner från Norges hårdrockande vinproducent Sigurd Wongraven och en massa andra trevliga viner. Välkommen att besöka oss!

Dardania Wine – Ett företag som tar socialt ansvar

Företaget Dardania Wine bildades 2021 av Valbona Shala, en svensk entreprenör med rötter i Kosovo. Hennes brinnande intresse för att sammanföra det forna hemlandet med hennes nya fick henne att ta steget till ett kommersiellt och kulturellt utbyte. Detta gör hon genom att erbjuda högkvalitativa viner från vinets moderland Kosovo, till den kunniga svenska marknaden.

Startade 1999 med målet att inspirera och väcka människors lust att upptäcka nya, karaktärsfulla drycker. Vi arbetar alltid med noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården. Främst samarbetar vi med mindre, familjeägda vingårdar där passionen för hantverket och smaken kommer först. Precis så som vi vill ha det.

”En smakupplevelse utöver det vanliga”

10 minuter från Borlänge Centrum hittar du Murboannas Mejeri, Butik och Café. I vårt sortiment finns flera sorter av läckra ostar, allt från blåmögelost och brie till hårdost och grillost. Alla produkter är gjorda med den finaste mjölken, massor med kärlek och en hel del tålamod.
Vi säljer också andra lokalproducerade livsmedel och hantverk från trakten.

Parmesanost

PRALINHUSET – FOR CHOCOLATE LOVERS!

Familjeföretaget Pralinhuset i Stockholm har tillverkat och sålt choklad sedan 1996. Det svenska hantverket och ett högkvalitativt utbud utav praliner/tryfflar, över 130 sorters handgjorda chokladkakor, lollipops, lakrits, presenter till alla tillfällen och drickchokladklubbor, lockar kunder från såväl Sverige som utlandet.

Choklad kommer i många former och kvaliteter: sammetslen eller knaprig, kolasöt eller bitter, kryddig eller fruktig. Genom erfarenhet och kreativitet testar Pralinhuset ständigt fram nya, förföriskt goda och innovativa smakkombinationer.

Gooslander – Ett svenskt familjeföretag från Varberg

Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe. Vi säljer fantastiskt goda tryfflar i fina presentförpackningar, passar perfekt som ”Gå bort present” eller när du vill uppvakta någon (eller dig själv) med något lyxigt. Till detta har vi vårt eget kaffe, ett lite lätt mörkrostat kaffe, BAR rostat och gjort på 4 olika bönor. Upplev oss på mässan.

FINE DELI marknadsför det bästa inom ost & delikatesser med tonvikt på kvalitet och smak. Främst är vi kända för vårt fantastiska sortiment av Cheddarostar med Hjärtosten i topp, tätt följt av vår cheddar smaksatt med Gin & Tonic, Tryffel, Whisky mm. Till varje mässa väljer vi dessutom ut ett antal av våra personliga favoriter som måste smakas på.

Välkommen!