Mässans utställare

Utställare uppdateras kontinuerligt!


Brix Wine

Brix Wine importerar enbart småskaliga kvalitetsviner från passionerade odlare i Italien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Portugal. Våra viner säljs till flertalet av Sveriges bästa restauranger samt till Systembolagets exklusiva sortiment. I vår monter hittar ni även Munskänkarna Borlänge som berättar om sin verksamhet innehållande vinprovningar och utbildning.


Liège Wine Sweden

Liège Wine Sweden AB startades upp 2021 av Mikael Eriksson och Dennis Ullén, far och son. Däremot startade visionen många år tidigare. Vi har länge varit fascinerade av kulturen kring vin, det är så mycket mer än bara en dryck.Vi importerar kvalitétsviner från småodlare i Frankrike och Tyskland. Med inriktning mot Champagne i första hand. Men har även en producent från Châteauneuf-du-Pape och en från Moseldalen. Vi har en förkärlek till äldre champagner och vill i framtiden förbättra möjligheterna för konsumenter i Sverige att få tag på bra äldre årgångar med hög kvalité.
Från champagne samarbetar vi med tre olika producenter, Michel Mailliard, Vincent D’Astrée och Jean Claude Vallois. Sammanlagt har vi över 20 olika Champagner i portföljen. Från Mosel har vi riktar in oss på två olika vita viner och ett mousserande vin. Från Châteauneuf-du-Pape har vi tagit in deras röda Châteauneuf-du-Pape och Côtes-du-Rhône. Nytt för i år Även en producent från Norra Italien där vi importerar tre rödviner och ett vitt.
I dagsläget säljs våra produkter på Systembolagets beställningssortiment.
För att följa vår resa så finner man oss främst på Instagram @liegewinesweden


Munskänkarna

Munskänkarna Borlänge berättar om sin verksamhet innehållandes vinprovningar och utbildning.


Vinhyllan.se

Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner.

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.


Wine Affair

Välkommen till Wine Affair och prova Sveriges billigaste Chianti Classico från Cecchi som fått högsta betyg av Italiens vinbibel Gambero Rosso. Vi korkar bland annat upp Champagne Taittinger, Chablis, Bourgogne, Rhône, Piemonte och flera andra fyndstämplade viner.


ViniVerdi

Hos oss hittar ni Viner i Premiumklassen från mindre familjeägda gårdar i Italien.


Vinsmart

På Vinsmartscen kommer den omåttligt populära Mästerkocken hålla underhållande kunskapsprovningar och dela med sig av några enkla knep kring hur man matchar mat&vin i kombination perfekt varje gång. Han kommer även hålla motsvarande ost&vinprovningar och i den stora Vinsmartbaren finns en massa härliga viner och andra upplevelser att ta del av.


Cantina del Re

En kärlekshistoria som startade 1992, kantad av dofter och smaker som utvecklas och ändras likt årstiderna men alltid med det äkta, genuina italienska hantverket som navet i verksamheten, det är Cantina del Re.Vi är ett familjeföretag med rötter i Sverige ( Svärdsjö, Dalarna) och Italien (Vicenza, Veneto) som erbjuder italienska kvalitetsprodukter i form av vin och delikatesser till hela Sverige och Norden. Alla våra produkter väljs ut av Helena,som äger och driver företaget tillsammans med sin son Luca, och direktimporteras till försäljning i Sverige. Inga mellanhänder och, mycket viktigt, produkter som italienarna själva väljer till vardags och fest. Vi tillhandahåller Aceto Balsamico Modena IGP (balsamvinäger) av högsta kvalitet, precis som oliver, olivolja , Bibanesi, sott’olio (konserver), pasta av olika slag från den fantastiska producenten
Felicetti, salami, Parmigiano Reggiano, ostar, champagnestoppers och mycket mer. Och allt är 100% äkta italienskt!!!
Varmt välkomna till Cantina del Re, vi kommer ta hand om er på bästa sätt och se till att ge er en äkta touch av Italien.
A presto!


Barrique Import

För oss är vin något mer än bara en dryck. Känsla, historia, kunnande, kultur och kärlek finner man i ett glas. Hos oss hittar du högkvalitativa, prisvärda produkter från småodlare. Våra produkter har uppmärksammats flertal gånger samt vunnit guld och silver i Vinordic Wine Challenge 2022.
Du hittar oss på beställningssortimentet, privatimport och restauranger.


Olive Bar

Grekiska oliver & såser


Dardania Wine – Ett företag som tar socialt ansvar

Företaget Dardania Wine bildades 2021 av Valbona Shala, en svensk entreprenör med rötter i Kosovo. Hennes brinnande intresse för att sammanföra det forna hemlandet med hennes nya fick henne att ta steget till ett kommersiellt och kulturellt utbyte. Detta gör hon genom att erbjuda högkvalitativa viner från vinets moderland Kosovo, till den kunniga svenska marknaden.


Johan Lidby Vinhandel

Startade 1999 med målet att inspirera och väcka människors lust att upptäcka nya, karaktärsfulla drycker. Vi arbetar alltid med noga utvalda viner med omtanke om människan och vingården. Främst samarbetar vi med mindre, familjeägda vingårdar där passionen för hantverket och smaken kommer först. Precis så som vi vill ha det.


The House of Taste

”En smakupplevelse utöver det vanliga”


ReWine


V-Bridge Brands AB

2023 kommer att präglas av ett utökat sortimentet av viner från Weingut Thomas Sippel där det kommer att presenteras mer av fatlagrade viner där 350 års vinmakande verkligen kommer till sin rätt.

Less is more – i detta fall, lägre alkoholstyrka, men med mer smak.

Som agent och importör av likörer från Destillerie Thomas Sippel, så presenterar V-Bridge Brands AB ett antal likörer av olika smak och styrka. Även här så är det en småskaligt och lokalt producerad produkt, där smakerna är framställda ur naturliga råvaror.


Murboannas

10 minuter från Borlänge Centrum hittar du Murboannas Mejeri, Butik och Café. I vårt sortiment finns flera sorter av läckra ostar, allt från blåmögelost och brie till hårdost och grillost. Alla produkter är gjorda med den finaste mjölken, massor med kärlek och en hel del tålamod.
Vi säljer också andra lokalproducerade livsmedel och hantverk från trakten.


Italiens Hörna

Parmesanost


DalaChoklad

Egen tillverkning av bl a praliner, smaksatta chokladkakor, bräck och dalahästar i choklad, Produkterna är tillverkade av fin belgisk choklad. Butik o fabrik i centrala Rättvik.


Hotel Starlino

Inspirerade av destilleriets arkitektur och klassiska Italienska lyxhotell ville teamet bakom Hotel Starlino, med den legendariska master-blendern Beppe Ronco i spetsen, skapa en klassisk Italiensk aperitivo, men med en lyxigare känsla än det man tidigare kunnat hitta. Viktigast av allt är förstås smaken och en kompromisslös kvalitet. Man börjar med ett klassiskt vin på druvan Trebbiano som man låter dra med utvalda kryddor och örter från runt om i världen, pink grapefruit, apelsin, malört, fläder, nejlika, kardemumma, timjan och citron bland annat. Hela kryddblandningen får dra i 30 dagar innan man silar och blandar med mer vin och låter den färdiga drycken vila och få gifta sig i 6 månader på ekfat. Resultatet måste upplevas! Drick den som den är på is, gör en lyxig rosa spritz, eller njut en rosa V&T- Vermouth & Tonic.


Shanky´s Whip

Ibland skapas någonting helt nytt och oväntat. Vi vågar påstå att Shanky’s Whip hamnar just här… Skaparna ville inte göra en vanlig spiced-whisky, de ville ha någonting som verkligen var ”gott”. De ville inte ha någon Irish Cream, de ville ha lite mer attityd och starkare vara. Resultatet är denna svarta förförande Irish Whisky Liqueur, fylld med karaktär, gräddig och mjuk, med mängder av vanilj och karamelltoner. Svårt att beskriva rättvist, bör provas! Shanky’s är kanon som shot, över is, självklart med cola, samt såklart helt fantastisk i både varma och kalla kaffedrinkar.


Spring Wine & Spirits

Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. Vi importerar vin och sprit från i stort sett hela världen och representerar ett åttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget.


Gooslander – Ett svenskt familjeföretag från Varberg

Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe. Vi säljer fantastiskt goda tryfflar i fina presentförpackningar, passar perfekt som ”Gå bort present” eller när du vill uppvakta någon (eller dig själv) med något lyxigt. Till detta har vi vårt eget kaffe, ett lite lätt mörkrostat kaffe, BAR rostat och gjort på 4 olika bönor. Upplev oss på mässan.


Fine Deli

FINE DELI marknadsför det bästa inom ost & delikatesser med tonvikt på kvalitet och smak. Främst är vi kända för vårt fantastiska sortiment av Cheddarostar med Hjärtosten i topp, tätt följt av vår cheddar smaksatt med Gin & Tonic, Tryffel, Whisky mm. Till varje mässa väljer vi dessutom ut ett antal av våra personliga favoriter som måste smakas på.

Välkommen!